Mielenie miesa drobiowego w thermomixie

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, której końcem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o nazwanej grubości (w relacje od potrzeb, na wszelkiej szerokości rozgniecenie posiada taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i umożliwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze pewni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

http://www.comarch-polkas.pl/comarch-cloud-computing-erp/oprogramowanie-ksiegowe-dla-biura-rachunkowego/

Prasa do kotletów znajduje wykorzystanie w lokalach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w możliwości można odnaleźć mięso wołowe w części zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe skończone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie dużej sumie rozbitych plastrów w czasie krótkiego czasu czasu - ok. 800 porcji w procesu godziny, przy czym mięso nie może żyć mrożone, ani nie może zawierać kości. Obsługa maszyny jest niezwykle praktyczna, dzięki zastosowanym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w planie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dojazdu do wielcy), zmiany konstrukcyjne, mające nacisk na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności kierujących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o regularnych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny być czyszczone i suszone po każdorazowym kontakcie z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania i przekładni olejowej to dodatkowe atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały nagrodzone przez mężczyzn i jurorów Międzynarodowych Targów w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, umieszczając się na świadomości i doświadczeniu zdobywanym od 1990 roku pisze na sytuacja, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc oraz ogromną wydajność. Firma sukcesywnie zwiększa naszą ofertę o dodatkowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do prowadzenia mięsa, tzw. wilki.